Canneloni med cottage cheese og spinat i tomatsaus, servert med ruccolasalat
30-40
Vegetar

Canneloni med cottage cheese og spinat i tomatsaus, servert med ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tomatsaus

gul løk
Gul løk
½ stk
moste tomater
Moste tomater
1 flaske
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Sukker
1 ts
Vann
½ dl

Canneloni med cottage cheese og spinat

spinat
Spinat
50 g
cottage cheese
Cottage cheese (Melk, Laktose)
1 beger
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
ferske pastaplater
Ferske pastaplater (Egg, Hvete)
½ pakke
gul løk
Gul løk
½ stk

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 609 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Tomatsaus: Skrell løken og hvitløken. Grovhakk løken, og kutt hvitløken i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek hvitløken og halvparten av løken i 2 minutter til løken er blank. Tilsett 1 ts sukker og de moste tomatene, og skyll ut av flasken med 1 dl vann. La sausen småkoke i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper, og kjør det hele sammen med en stavmikser.
  3. Canneloni med cottage cheese og spinat: Skyll og grovhakk spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og resten av løken fra steg 2. Stek i 1 minutt til løken er blank, og ha i spinaten. Stek videre i 1–2 minutter til spinaten faller sammen, og ha alt over i en bolle sammen med cottage cheesen og halvparten av den revne osten. Krydre med salt og pepper, og vend sammen.  
  4. Canneloni med cottage cheese og spinat, fortsettelse: Legg litt av oste- og spinatfyllet på hver lasagneplate, og rull dem sammen. Fordel noen skjeer av tomatsausen i bunnen av en ildfast form, og legg pastarørene ved siden av hverandre i formen. Fordel resten av tomatsausen og osten over, og bak canneloniene midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
  5. Ruccolasalat: Skyll ruccolaen, og bland den sammen med litt olivenolje, salt og pepper i en skål.