Vegetar
Hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
4.33 (190)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Crème fraîche
150 g
Revet ost
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Ruccola
50 g
Valnøtter
1 pakke
Dill
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1204 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 120 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaene med litt chiliflak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, balsamicovinaigretten, ønsket mengde av honningen, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter.
Legg pizzabunnene over på rister med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over osten. Stek pizzabunnene midt i ovnen i 6–10 minutter. Grovhakk valnøttene. Strø nøttene over pizzabunnene når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp pizzabunnene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, dillen og litt olivenolje.
Ha ruccolaen over i en skål. Topp med litt olivenolje, og server ved siden av pizzaen.
Nyt måltidet!
God middag!