Teriyakiglasert svinenakke med frisk appelsinsalat og jasminris
15-20
Laktosefri

Teriyakiglasert svinenakke med frisk appelsinsalat og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Teriyakiglasert svinenakke

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Frisk appelsinsalat

agurk
Agurk
½–1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
½–1 stk
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 712 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finrevet skall fra både limen og appelsinen i dressingen. Husk bare å skylle dem godt først.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Teriyakiglasert svinenakke: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svineskivene i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen til lav, hell over teriyakisausen, og la kjøttet stå på svak varme til resten av retten er klar.
  3. Frisk appelsinsalat: Skyll agurken og hjertesalaten, og skjær skallet av appelsinen. Skjær agurken i lange remser med en ostehøvel eller mandolin. Del appelsinen i terninger, og kutt salaten i tynne strimler. Skvis saften fra limen i en serveringsbolle, og rør inn 1 ts sukker og litt olivenolje. Vend agurken, salaten og appelsinen i limedressingen (se tips).
  4. Vel bekomme!