Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus
15-20

Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og løk

rødløk
Rødløk
1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Brokkoli og bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
brokkoli
Brokkoli
1 stk

Sitrusstekt svinenakke

svinenakke
Svinenakke
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 725 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan stekes i ovnen sammen med potetene og løken de siste 8–10 minuttene av steketiden.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og løk: Del løken i store båter, skallet fjernes ved servering. Skyll potetene og fordel dem og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips). 
  3. Brokkoli og bearnéssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i kjelen med sausen i 3–4 minutter, eller til den er mør. 
  4. Sitrusstekt svinenakke: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
  5. Vel bekomme!