Ørretburgere med cheddar og urter
servert med friske grønnsaker, ajvar-majones og gulrotfriesRetten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Ørretburger med cheddar og urter
260 g
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Lettmajones
½–1 pakke
Ajvar
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen, kan burgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt dem i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ørretburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Bland sammen lettmajonesen og ajvaren i en liten skål, og smak til med litt salt og pepper. Sett burgerne sammen etter eget ønske. God middag!
Vel bekomme!