Chili- og limepanert tofu servert med appelsin- og kålsalat, edamamebønner og svart ris
Laktosefri
Vegetar

Chili- og limepanert tofu servert med appelsin- og kålsalat, edamamebønner og svart ris

4.36 (101)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • hvetemel
  • egg
  • olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
125 g
Sommerkål
½–1 bit
Appelsin
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
½ ss
Olivenolje
1 ss
Panering
75 g
Limeskall
2 ts
Chiliflak
1 pakke
Tofu med chili & sitrongress
240 g
(Soya)
Hvetemel
½ dl
(Egg, Hvete)
Egg
1 stk
(Egg)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 982 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ha en annen vri på retten, kan du vende tofuen i litt av chilimajonesen istedenfor egg i paneringsprosessen for ekstra smak.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Del kålen i tynne strimler med en skarp kniv. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Skyll og grovhakk korianderen, og bland kålen, appelsinen og korianderen sammen i en skål. Bland sammen ½ ss sukker, 1 ss olivenolje, saften fra halve limen og sesamfrøene i en liten skål. Vend vinaigretten inn i salaten. 
 Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen 1 egg i en tredje skål. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og bland sammen limeskallet og ønsket mengde av chiliflakene med egget. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke strimler. Vend tofustrimlene i først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Ha tofustrimlene over på en tallerken. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt. 
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek edamamebønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
 Del resten av limen i båter. Server chilimajonesen, ponzusausen og limebåtene til retten.
God middag!