Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, bacon og poteter

Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, bacon og poteter

Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Melk
3 dl
(Melk, Laktose)
Hvetemel
Smør
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt revet muskattnøtt i de stuede gulrøttene.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Kok gulrotterningene i 3-4 minutter. Sil vannet av gulrotterningene når de er ferdigkokte. 
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Smelt 1 spiseskje smør i en kjele, og rør inn 1 spiseskje hvetemel. Spe på med 3 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i 2-3 minutter. Ha gulrotterningene i sausen, og la dem småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Fordel fisken i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 4-5 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Topp fisken med pepper, gjerne nykvernet, ved servering. 
Vel bekomme!