Currygryte med helstekt blomkål, paprika, nanbrød og mangodressing

Currygryte med helstekt blomkål, paprika, nanbrød og mangodressing

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Rødløk
1/2 stk
Rød chili
1/2 stk
Cherrytomater
250 g
Linsemiks
125 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
165 ml
Blomkål
1 stk
Gul paprika
1/2 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fjern bladene på blomkålen, og kutt vekk mesteparten av stilken, slik at blomkålen blir noenlunde flat på undersiden. Legg blomkålen i en ildfast form, pensle den med olivenolje og krydre den med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20-25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden. 
Skrell rødløken og finhakk den og chilien. Kutt cherrytomatene i to.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell vannet av linsene når de er ferdigkokte.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i chilien og kormapasten, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha deretter i kokosmelken og ca. 2 dl vann. Gi gryten et oppkok og la den småkoke i 10-12 minutter. Ha i de ferdigkokte linsene når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden, og ha i cherrytomatene når det gjenstår ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Rens paprikaen og kutt den i staver. Ha paprikaen over i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje. Kutt limen i båter, og finhakk korianderen.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
 Bland mangochutneyen og yoghurten sammen i en skål.
Ta den ferdigstekte blomkålen ut av ovnen, og kutt den i to omtrent like store biter. Server blomkålen med currygryten, paprikaen, limebåtene, korianderen, nanbrødene og mangodressingen. Håper det smaker!
Vel bekomme!