Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, spisskål og eplesmørsaus
25-35
Glutenfri

Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, spisskål og eplesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Urtepoteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Spisskål

spisskål
Spisskål
½ stk

Røkt svinekam med honning og sitrus

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
appelsin
Appelsin
1 stk
honning
Honning
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Eplesmørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
grønt eple
Grønt eple
½ stk
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 724 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

  1. Urtepoteter: Skyll og og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.  
  2. Spisskål: Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør. 
  3. Røkt svinekam med honning og sitrus: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Øs sausen over kjøttet til det er godt dekket. La sausen koke i omtrent 2 minutter til den tykner noe.      
  4. Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha sausen og epleterningene i en liten kjele, og kok opp på middels høy varme. Smak til sausen med litt limesaft. 
  5. God middag!