20-30
Laktosefri
Vietnamesisk ricebowl med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, servert med mynte og hakkede peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Friske grønnsaker
Agurk
½ stk
Reddiker
½–1 pakke
Rød chili
¼ stk
Gulrot
1 stk
Kyllingkjøttdeig
Sjalottløk
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Lime
1 stk
Sukker
2 ts
Topping
Mynte
½ pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Rød chili
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 727 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak deg frem med sukker og lime når du steker kjøttet, til du finner den balansen du selv ønsker.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Friske grønnsaker: Skyll agurken, reddikene og chilien, og skrell gulroten. Kutt agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Kutt gulroten i strimler eller grovriv den på et rivjern. Kutt reddikene og chilien i tynne skiver.
- Kyllingkjøttdeig: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Del kjøttdeigen i mindre biter. Bland inn halvparten av chilien, 2 ts sukker og sesam- og chilisausen, og stek videre i 1 minutt. Smak til med saft fra limen (se tips).
- Topping: Skyll og grovhakk mynten og korianderen. Topp retten med urtene, resten av chilien fra steg 2, og de hakkede peanøttene ved servering.