20-30
Laktosefri
Glutenfri
Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- skalldyr,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Eggestekt ris
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg (Egg)
2 stk
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Stekte grønnsaker og reker
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Reker (Skalldyr)
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Til servering
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Eggestekt ris: Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned koketiden med omtrent 2 minutter. Del limen i to.
- Stekte grønnsaker og reker: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skyll og kutt vårløken i skiver. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann.
- Stekte grønnsaker og reker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Vend inn vårløken, rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
- Eggestekt ris, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og saften fra limen.
- Servering: Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server den søte chilisausen til retten.
- Vel bekomme!