Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- pepper
- salt
Linguine og grønne erter
Pasta (Hvete)
200 g
Grønne erter
125 g
Eggeblanding
Egg (Egg)
2 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Kremet baconsaus
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Matfløte (Melk, Laktose)
150 g
Ruccola- og tomatsalat
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Pinjekjerner
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 958 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.
- Linguine og grønne erter: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet i et desilitermål.
- Eggeblanding: Knekk eggene i en skål, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
- Kremet baconsaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i matfløten, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter, til fløten har tyknet. Smak til med salt og pepper.
- Pasta carbonara: Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med 1 dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
- Ruccola- og tomatsalat: Skyll ruccolaen og cherrytomatene, og kutt cherrytomatene i to. Bland sammen ruccolaen, cherrytomatene, pinjekjernene og balsamicovinaigretten i en serveringsskål.
- Restetips: Frys ned eggehvitene, og bruk dem neste gang du trenger dem.