Nudelbowl med middagsost i soya- og brunet smørsaus servert med marinert rødkål og pak choy
25-35
Vegetar

Nudelbowl med middagsost i soya- og brunet smørsaus servert med marinert rødkål og pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • olje
  • pepper

Middagsost i soya- og brunet smørsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Nudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Marinert rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk

Servering

koriander
Koriander
½ bunt
rød chili
Rød chili
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 746 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.

  1. Varm opp ovnen så høyt den går, gjerne med grillfunksjon. 
  2. Middagsost i soya- og brunet smørsaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk halvparten av korianderen og chilien. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Smelt 2 ss smør i en kjele på middels høy varme. La smøret koke til det blir lett brunt og får en nøtteaktig lukt. Ta kjelen vekk fra varmen, og ha i løken, hvitløken, ½ ss soyasaus, limeskallet og den finkuttede chilien og korianderen. 
  3. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken (se tips).
  4. Marinert rødkål: Ha rødkålen i bolle og skvis saften fra halve limen over. Rør inn 1 ts sukker og 1 ss eddik, og la det hele stå på benken frem til servering. 
  5. Middagsost i soya- og brunet smørsaus, fortsettelse: Plasser middagsosten i en ildfast form, og grill dem øverst i ovnen i 4–5 minutter, til de er lett gylne. Ta osten ut av ovnen, hell over sausen fra steg 2, og skvis over saften fra resten av limen. Del osten i skiver rett før servering.
  6. Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Del pak choyen i 8 båter, og skyll den godt innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene raskt i pannen i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
  7. Servering: Grovhakk resten av korianderen og kutt chilien i tynne ringer. Fordel nudlene i skåler og legg over den marinerte kålen, grønnsakene og middagsosten. Topp retten med chiliringene, korianderen og peanøttene, og server chilimajonesen til.