25-35
Vegetar
Nudelbowl med middagsost i soya- og brunet smørsaus servert med marinert rødkål og pak choy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- olje
- pepper
Middagsost i soya- og brunet smørsaus
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Nudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Marinert rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Grønnsaker
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Servering
Koriander
½ bunt
Rød chili
½ stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 746 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.
- Varm opp ovnen så høyt den går, gjerne med grillfunksjon.
- Middagsost i soya- og brunet smørsaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk halvparten av korianderen og chilien. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Smelt 2 ss smør i en kjele på middels høy varme. La smøret koke til det blir lett brunt og får en nøtteaktig lukt. Ta kjelen vekk fra varmen, og ha i løken, hvitløken, ½ ss soyasaus, limeskallet og den finkuttede chilien og korianderen.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken (se tips).
- Marinert rødkål: Ha rødkålen i bolle og skvis saften fra halve limen over. Rør inn 1 ts sukker og 1 ss eddik, og la det hele stå på benken frem til servering.
- Middagsost i soya- og brunet smørsaus, fortsettelse: Plasser middagsosten i en ildfast form, og grill dem øverst i ovnen i 4–5 minutter, til de er lett gylne. Ta osten ut av ovnen, hell over sausen fra steg 2, og skvis over saften fra resten av limen. Del osten i skiver rett før servering.
- Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Del pak choyen i 8 båter, og skyll den godt innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene raskt i pannen i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Grovhakk resten av korianderen og kutt chilien i tynne ringer. Fordel nudlene i skåler og legg over den marinerte kålen, grønnsakene og middagsosten. Topp retten med chiliringene, korianderen og peanøttene, og server chilimajonesen til.