
Ovnsbakt laks med agurk- og granateplesalat, småpoteter og rømme
4.11 (73)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Småpoteter
600 g
Laksefilet
600 g
Agurk
2 stk
Granateple
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
Lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server granateplefrøene og agurken i separate skåler for en mer barnevennlig vri.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og fordel fiskestykkene i formen. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem i ovnen i 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær agurkene i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel, og ha agurkskivene i en skål. Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt granateplet deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Hold granateplet over skålen med agurkskivene, og bank ut granateplefrøene med baksiden av en skje. Bland agurkskivene og granateplefrøene sammen, og smak til med 1 teskje sukker og saft fra limen.
Server fisken med småpotetene, agurk- og granateplesalaten og rømmen.
Vel bekomme!