Vegetar
Nudelbowl med middagsost
i soya- og brunet smørsaus servert med marinert rødkål og pak choyNy oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Middagsost
1 pakke
Smør
2 ss
Soyasaus
½ ss
Eggenudler
125 g
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Koriander
½ bunt
Rød chili
½ stk
Peanøtter
1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.
Varm opp ovnen så høyt den går, gjerne med grillfunksjon.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk halvparten av korianderen og chilien. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Smelt 2 ss smør i en kjele på middels høy varme. La smøret koke til det blir lett brunt og får en nøtteaktig lukt. Ta kjelen vekk fra varmen, og ha i løken, hvitløken, ½ ss soyasaus, limeskallet og den finkuttede chilien og korianderen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken (se tips).
Ha rødkålen i bolle og skvis saften fra halve limen over. Rør inn 1 ts sukker og 1 ss eddik, og la det hele stå på benken frem til servering.
Plasser middagsosten i en ildfast form, og grill dem øverst i ovnen i 4–5 minutter, til de er lett gylne. Ta osten ut av ovnen, hell over sausen fra steg 2, og skvis over saften fra resten av limen. Del osten i skiver rett før servering.
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Del pak choyen i 8 båter, og skyll den godt innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene raskt i pannen i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Grovhakk resten av korianderen og kutt chilien i tynne ringer. Fordel nudlene i skåler og legg over den marinerte kålen, grønnsakene og middagsosten. Topp retten med chiliringene, korianderen og peanøttene, og server chilimajonesen til.
Vel bekomme!