Trøffelburger med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade og shoestringfries

Trøffelburger

med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade og shoestringfries
4.32 (118)
Under 40 min
10 Ingredienser
Saftig trøffelburger fra Strøm-Larsen servert med crispy shoestringfries, fyldig bacon- og løkmarmelade og frisk salat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Grana Padano
½ stk
(Egg, Melk)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Trøffelburger
280 g
Gul løk
1 stk
Bacon
150 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts
Hamburgerbrød
2 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 984 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller foretrekker det kan du kutte potetene i tykkere staver, for mer klassiske pommes frites.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i tynne skiver på langs, og deretter i fyrstikktykke staver (se tips). Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 15–20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden så de blir jevnt stekt.
 Skyll salaten og tomaten, og kutt salaten i strimler og tomaten i skiver. 
Finriv Grana Padano osten på et rivjern og bland den sammen med aiolien i en skål.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid. 
Skrell og finhakk løken. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og stek baconet og løken i fettet fra burgerne i 2–3 minutter, til den er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten, og la det koke i 2–3 minutter, til væsken koker inn, og det får en marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen burgerne med salaten, tomaten, baconmarmeladen og Grana Padanokremen. Server burgerne med shoestring friesene. 
Vel bekomme!