Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus
35-45
Glutenfri

Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Lun potetsalat

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
dill
Dill
½ bunt
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke

Bakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Bakt torsk

torskefilet med skinn
Torskefilet med skinn (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss

Saus

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 601 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne bake fisken på samme brett som gulrøttene. Legg da torsken oppå gulrøttene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Du kan servere crème fraîchen kald, ved å kun blande den med krydderet.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Lun potetsalat: Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok dem i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i små terninger og grovhakk dillen, og legg det over i en bolle.
  3. Bakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver på skrå. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne og møre. 
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  5. Bakt torsk: Fordel fisken, med skinnsiden ned, i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss smør oppå fisken, og stek den i ovnen, sammen med gulrøttene, de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og skinnet lett kan dras av. 
  6. Lun potetsalat, fortsettelse: Bland de ferdigkokte potetene i bollen sammen med eplet og dillen, og vend inn den syltede løken og sennepsvinaigretten. Smak til med litt salt og pepper.
  7. Saus: Varm crème fraîchen forsiktig opp i en liten kjele, og smak til med kryddermiksen og litt salt. 
  8. Vel bekomme!