Norsk laksebowl med byggkorn, friske grønnsaker, bakt purreløkskrem og hasselnøtter
25-35
Laktosefri

Norsk laksebowl med byggkorn, friske grønnsaker, bakt purreløkskrem og hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Bygg,
  • fisk,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Bakt purreløkskrem

purre
Purre
1 stk
spinat
Spinat
50 g
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
1 dl

Grønnsaker

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Servering

hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 774 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ha hasselnøttene på siden, for en mer barnevennlig rett.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Byggkorn: Kok byggkornene som anvist på pakken, men bruk buljongen i kokevannet. Vend inn 1 ss smør når de er ferdigkokt, og avkjøl dem.
  3. Bakt purreløkskrem: Snitt purreløken på langs og skyll den godt. Kutt purren i mindre biter og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl vann. Kle formen med aluminiumsfolie, og bak purren i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Skyll spinaten. Ha spinaten og purren med væsken fra formen over i et litermål sammen med 1 ss smør og 1 ss eddik. Kjør purren til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper. 
  4. Grønnsaker: Ha rødkålen i en bolle og tilsett 1 ts sukker, 2 ss eddik, og litt salt og pepper. Kna det godt sammen. Skyll og kutt agurken i staver. Skrell gulrøttene og bruk skrelleren til å lage tynne bånd av dem. Fordel den lettsyltede rødkålen, agurken og gulrøttene i hver sine serveringsskåler.
  5. Laks: Kutt fisken i terninger, og ha dem i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, og stek fisken under purren, når det gjenstår 5–6 minutter av purrens steketid. 
  6. Servering: Knus hasselnøttene lett med en kjevle, eller noe annet hardt, mens de fortsatt er i posen. Sett sammen bowlsene etter eget ønske og topp med hasselnøttene. Vel bekomme!