Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris
25-35
Laktosefri

Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • pepper
  • olje
  • soyasaus

Suppe

gul løk
Gul løk
1 stk
sitrongress
Sitrongress
1 stk
garam masala
Garam masala
½–1 pose
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
5 dl

Ris

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzubakt lyr og grønnsaker

pak choy
Pak choy
1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke

Servering

vårløk
Vårløk
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 652 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du finkutter den gule løken til suppen, trenger den ikke å mikses.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Suppe: Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i fire biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset, garam masalaen og fiskebuljongen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter. 
  3. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Ponzubakt lyr og grønnsaker: Skyll og grovhakk pak choyen. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel grønnsakene og fiskestykkene i en ildfast form, og ha over ponzusausen og litt pepper. Stek grønnsakene og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Suppe, fortsettelse: Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 4 i suppen, og smak til med litt soyasaus. La suppen stå på svak varme frem til servering.
  6. Servering: Skyll vårløken og kutt den i tynne ringer. Fordel risen, fisken og grønnsakene i skåler, og hell suppen over. Hell den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien forsiktig over suppen, og topp med vårløken. God middag!