25-35
Laktosefri
Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- pepper
- olje
- soyasaus
Suppe
Gul løk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Garam masala
½–1 pose
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
5 dl
Ris
Jasminris
125 g
Ponzubakt lyr og grønnsaker
Pak choy
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Servering
Vårløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 652 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du finkutter den gule løken til suppen, trenger den ikke å mikses.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Suppe: Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i fire biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset, garam masalaen og fiskebuljongen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzubakt lyr og grønnsaker: Skyll og grovhakk pak choyen. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel grønnsakene og fiskestykkene i en ildfast form, og ha over ponzusausen og litt pepper. Stek grønnsakene og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Suppe, fortsettelse: Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 4 i suppen, og smak til med litt soyasaus. La suppen stå på svak varme frem til servering.
- Servering: Skyll vårløken og kutt den i tynne ringer. Fordel risen, fisken og grønnsakene i skåler, og hell suppen over. Hell den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien forsiktig over suppen, og topp med vårløken. God middag!