Lakseburger i briochebuns med frisk salat, hummus og potetfries
20-30

Lakseburger i briochebuns med frisk salat, hummus og potetfries

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetfries

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Hummus

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Vann
1 ss
Olivenolje
2 ss

Lakseburger

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g

Burgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 870 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke lakseburgerne ferdig i ovnen sammen med potetene på stekebrettet. Mariner løkringene i litt eddik og sukker, for en syrligere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden. Vend på potetstavene midtveis i steketiden, for et bedre resultat.  
  3. Hummus: Skrell hvitløken, og sil laken av kikertene. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og legg det til side. Ha hvitløken, kikertene, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje og 1 ss vann i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser, eller i en blender. Smak til hummusen med litt salt, og ha den over i en serveringsskål. Ha over 1 ss olivenolje og sitronskallet før servering. 
  4. Lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side og krydre med krydderblandingen. Smelt 1 ss smør i pannen, og skvis litt saft fra resten av sitronen over burgerne. Skru av varmen og legg et lokk over pannen, og la burgerne trekke i et par minutter i smøret, til de er gjennomstekte. 
  5. Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skyll og tørk ruccolaen, og ha alle grønnsakene over på et serveringsfat.
  6. Burgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  7. Servering: Sett burgerne sammen på tallerkener, eller server alt i hver sine skåler slik at man kan sette sammen burgerne selv etter eget ønske. Server potetfriesene og hummusen til retten. Vel bekomme!