Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Butter chicken- og kikertgryte med paprika

rød paprika
Rød paprika
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl

Agurk- og tomatsalat med peanøtter

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½–1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 839 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk vannet som skal i gryten til å skylle ut restene i glasset med butter-chicken-pasten, for å få med alt.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Butter chicken- og kikertgryte med paprika: Skyll, rens, og kutt paprikaen i strimler. Kutt kyllingen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.   
  3. Butter chicken- og kikertgryte med paprika, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller tykkbunnet kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kylling- og paprikastrimlene i omtrent 3 minutter. Tilsett kikertene, butter chicken-pasten, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper. 
  4. Agurk- og tomatsalatSkyll tomaten og agurken. Skrell sjalottløken. Kutt tomaten og agurken i terninger, og løken i tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål, vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eddik, og krydre med salt og pepper. Dryss peanøttene over ved servering.      
  5. Vel bekomme!