Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips
30-40

Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Poteter

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss

Grønnkålchips

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Villhjorteskavsgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
villhjortskav
Villhjortskav
250 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
2 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Servering

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 586 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
  2. Poteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  3. Grønnkålchips: Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
  4. Villhjorteskavsgryte: Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken når det er godt stekt.     
  5. Villhjorteskavsgryte, fortsettelse: Varm opp kjelen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over ½ ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med 1 ss soyasaus, salt og pepper.  
  6. Poteter, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.  
  7. Servering: Server de rørte tyttebærene til retten, og topp med grønnkålchipsen.