25-35
Laktosefri
Ingefærbakt seifilet med gulrøtter og spinat, potetpuré og teriyakismør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- melk
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Potetpuré
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Gulrøtter og spinat
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Ingefærbakt seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Teriyakismør
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Lime
1 stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 516 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, kan du koke potetene møre, og vende dem i teriyakismøret for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gulrøtter og spinat: Skrell gulrøttene, og kutt dem i fire på langs, og deretter på tvers. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll og tørk spinaten.
- Ingefærbakt seifilet: Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg fiskestykkene oppå gulrøttene, og fordel ingefærblandingen over fisken. Krydre med litt salt, og stek fisken og grønnsakene videre i ovnen i omtrent 12 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
- Teriyakismør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Kutt limen i båter. Smak til smøret med litt saft fra limen rett før servering, og server resten av limebåtene til retten.
- Vel bekomme!