Meksikansk bowl med tacokrydret kyllingkjøttdeig, syltet rødløk, guacamole og tortillachips
25-35
Glutenfri

Meksikansk bowl med tacokrydret kyllingkjøttdeig, syltet rødløk, guacamole og tortillachips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Grønnsaker

tomat
Tomat
1 stk
maiskorn
Maiskorn
½ pakke
guacamole
Guacamole
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk

Tacokrydret kyllingkjøttdeig

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
svarte bønner
Svarte bønner
½–1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
Vann
½–1 dl

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
små tortillachips
Små tortillachips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 895 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha eventuelle rester av den syltede rødløken og laken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Der holder den seg i flere dager.

  1. Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell vannet av maisen. Ha tomaten og maisen i hver sin serveringsskål. Ha guacamolen i en serveringsskål og smak til med litt saft fra limen, salt og pepper.
  4. Tacokrydret kyllingkjøttdeig: Ha bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side. Hakk den opp og tilsett bønnene, tacokrydderet og ½–1 dl vann. Fortsett og stek det hele i omtrent 3 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt og vannet er nesten fordampet. Smak til med litt salt. 
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Fyll skåler med risen, kjøttdeigen, grønnsakene, den syltede rødløken, rømmen, tortillachipsene og server limebåtene til.