Linsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og mango- og currydressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Linsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og mango- og currydressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • peanøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
lime
Lime
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Grønne linser

grønne linser
Grønne linser
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke

Linsesalat

avokado
Avokado
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 707 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–8 minutter.
  2. Mangosalsa: Skrell mangoen og skyll agurken. Kutt mangoen og agurken i terninger. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen mangoen og agurken i en skål. Smak til med olivenolje, saften og skallet fra limen, chiliflakene og salt.
  3. Grønne linser: Ha linsene i en sikt og skyll de i kaldt vann. La vannet renne fra. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek linsene i ingefærblandingen i 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.  
  4. Linsesalat: Del avokadoen i skiver. Skyll og tørk tobladsalaten. Skrell og kutt eggene i to. Legg linsene utover et serveringsfat. Topp med tobladssalaten, mangosalsaen, avokadoen, eggene og peanøttene. Hell curry- og mangodressingen over salaten før servering.