30-40
Roede
Vegetar
Vegetarschnitzel med hjemmelaget potetmos, kokte gulrøtter, og kaperssmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- havre,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
Potetmos
Poteter
350 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½–2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Kokte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
1 pakke
Vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
1 pakke
Kapers- og estragonsmør
Sjalottløk
1 stk
Kapers
½ glass
Sitron
½ stk
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Til servering
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 658 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere potetmos.
- Potetmos: Skrell potetene og del dem i grove biter (se tips). Kok potetbitene i usaltet vann i 12–15 minutter.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem i 3–4 minutter, til det er møre. Ha i ertene det siste minuttet av koketiden.
- Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
- Kapers- og estragonsmør: Skrell og finhakk sjalottløken, og sil laken av kapersene. Skyll og finriv sitronskallet(kun det gule). Ha kryddersmøret og løken i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Ha i kapersene, og smak til med sitronskall og saft fra halve sitronen før servering.
- Til servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server de til retten.