Vegetarschnitzel med hjemmelaget potetmos, kokte gulrøtter, og kaperssmør
30-40
Roede
Vegetar

Vegetarschnitzel med hjemmelaget potetmos, kokte gulrøtter, og kaperssmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½–2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke

Vegetarschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
1 pakke

Kapers- og estragonsmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kapers
Kapers
½ glass
sitron
Sitron
½ stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Til servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 658 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 17 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere potetmos.

  1. Potetmos: Skrell potetene og del dem i grove biter (se tips). Kok potetbitene i usaltet vann i 12–15 minutter. 
  2. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem i 3–4 minutter, til det er møre. Ha i ertene det siste minuttet av koketiden. 
  3. Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
  4. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  5. Kapers- og estragonsmør: Skrell og finhakk sjalottløken, og sil laken av kapersene. Skyll og finriv sitronskallet(kun det gule). Ha kryddersmøret og løken i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Ha i kapersene, og smak til med sitronskall og saft fra halve sitronen før servering. 
  6. Til servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server de til retten.