Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød
20-30
Laktosefri
Vegetar

Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • rug,
  • peanøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotet- og gulrotsuppe

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
borlottibønner
Borlottibønner
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
5 dl

Grønnkålchips

grønnkål
Grønnkål
100 g

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 931 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 112 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Søtpotet- og gulrotsuppe: Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Hell vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Søtpotet- og gulrotsuppe, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i søtpotet- og gulroterningene, løken og pakken med finkuttet hvitløk, ingefær og chili, og stek det i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen og omtrent 5 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta kjelen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen. 
  4. Grønnkålchips: Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Vend om på den underveis. 
  5. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
  6. Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server dem til retten.