Bakt søtpotet med frijoles refritos, pico de gallo, tortillachips og sprø mais
25-35
Glutenfri
Vegetar

Bakt søtpotet med frijoles refritos, pico de gallo, tortillachips og sprø mais

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet og mais

søtpotet
Søtpotet
1 stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Pico de gallo

tomater
Tomater
2 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk

Frijoles refritos

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
three spice
Three spice
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ts

Tilbehør

små tortillachips
Små tortillachips
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 721 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt mais og søtpotet: Skyll og del søtpoteten i to på langs. Pensle snittflatene av poteten med olje, og strø over chipotlekrydderet. Legg søtpoteten med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 25–30 minutter, eller til den er mør. Sil laken av maisen, ha maisen i en skål og vend inn litt olivenolje og salt. Fordel maisen utover stekebrettet sammen med søtpoteten når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
  3. Pico de gallo: Skyll tomatene, chilien og korianderen. Tørk og finhakk korianderen, og kutt tomatene i små biter. Skrell rødløken, og finhakk den og chilien. Bland sammen halvparten av korianderen, halvparten av rødløken, tomatbitene og chilien i en serveringsskål. Smak til med salt, saften fra halve limen og litt olivenolje. 
  4. Frijoles refritos: Skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av rødløken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, tacokrydderet, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Mos blandingen til en grov mos med en stekespade eller gaffel, og smak til med 1 ts smør, saft fra resten av limen og litt salt og pepper. Topp bønnestuingen med resten av korianderen.
  5. Tilbehør: Fordel de bakte søtpotetene på tallerkener, og topp potetene med den ovnsbakte maisen, pico de galloen, bønnegryten, tortillachipsene og lettrømmen.