Laktosefri
Glutenfri
Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris
4.1 (678)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Jasminris
125 g
Rødløk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 765 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis sweet chili-sausen blir for sterk for de minste, kan den heller serveres til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt den halve rødløken i skiver. Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett sataysausen, og la kylling satayen småkoke i 2–3 minutter.
Skrell og finhakk resten av rødløken. Skyll agurken. Skjær skallet av mangoen. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland rødløken, agurken, mangoen, sesamfrøene og sweet chili-sausen i en serveringsskål (se tips). Smak til med saften fra den halve limen og litt salt.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!