Sunn og lett
Laktosefri
Currykremet pasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker
4.02 (65)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Pasta penne
200 g
Kokoskrem
½ pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Pastavann
1 dl
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hønsebuljong
½–1 pakke
Vann
½ dl
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan blande den kremede pastaen, kjøttsausen og de wokkede grønnsakene, og servere retten som er gryte.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek den videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett hønsebuljongen og omtrent ½ dl vann, og smak til med pepper.
Ha kokoskremen og ønsket mengde av currypasten i en skål. Pisk det godt sammen og smak til med soyasaus, saft fra den halve limen og evetuelt mer currypaste. Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og spe på med pastavannet til ønsket konsistens.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i to på langs. Skyll den innvendig og kutt den i grove biter. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Wok grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med de wokkede grønnsakene og korianderen, og server limebåtene ved siden av. God middag!
Vel bekomme!