Tasty ramen med eggnudler, sopp, sitrongress, bønnespirer og egg
Ny oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
Egg
4 stk
Shiitakesopp
100 g
Minisjampinjong
200 g
Ingefær
1/2 bit
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Rød chili
1 stk
Sitrongress
1 stk
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Eggenudler
1 pakke
Bønnespirer
1/2 pakke
Koriander
1/2 bunt
Olje
Soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server med srirachasaus om du ønsker en sterkere smak!
Sett på en kjele med ca. 1,5 liter vann til koking av nudlene.
Kok eggene i ca. 9 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem, og legg dem til side i en skål.
Riv shiitakesoppen i mindre biter, og børst vekk eventuell jord og rusk fra minisjampinjongene.
Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Finhakk løken og halve chilien. Legg sitrongresset på en fjøl, og bank det flatt med baksiden av en kjøkkenkniv. Ikke fjern bunnen på sitrongresset, men bank denne godt, for det er her det meste av smaken sitter.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek shiitakesoppen og sjampinjongene i 4-5 minutter, eller til soppen har fått en gyllenbrun farge. Ha i ingefæren, hvitløken, løken, chilien og sitrongresset, og stek videre i et lite minutt. Tilsett deretter 7,5 dl vann, grønnsaksbuljongen og 1/4 dl soyasaus. La buljongen småkoke i ca. 20 minutter.
Skrell gulroten, og kutt den først i tynne skiver på langs, og deretter i tynne staver. Kutt pak choyen i skiver, finsnitt vårløken, og kutt resten av chilien i skiver.
Tilbered eggnudlene som anvist på pakken, i vannet fra punkt 1.
Sil buljongen over i en kjele når den er ferdig. Plukk ut soppen, slik at du kan bruke den som topping i punkt 10.
Del eggene i to, eller i båter om du ønsker det. Grovhakk korianderen.
Server buljongen og nudlene med gulrotstavene, chiliskivene, vårløken, bønnespirene, soppen og pak choyen. Topp med eggene og korianderen.
Vel bekomme!