Årets ribbemiddag

Årets ribbemiddag

Ny oppskrift
Under 3 timer
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • pepper
  • salt
Ribbe
3.5 kg
Poteter
2 kg
Surkål
2 pakke
Rødkål
1 pakke
Julepølser
2 pakke
Medisterkaker
2 pakke
(Soya, Melk, Laktose)
Rosenkål
2 pakke
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Foxy Lady-sennep
1 glass
(Sennep)
Aluminiumsfolie
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er mye du kan gjøre i forveien slik at du unngår unødvendig stress på julaften! Dekk bordet og finn frem serveringsfat og skåler til middagen. Lag en plan for matlagingen med en oversikt over hva du skal gjøre til hvilket klokkeslett, så slipper du å være redd for at tiden blir for knapp. Ønsker du å servere middagen på varme tallerkener, kan du ha tallerkenene i oppvaskmaskinen på et kort program slik at de er varme til middagen skal serveres. Hvis du sliter med å få svoren sprø, fungerer en gassbrenner eller skibrenner utmerket. Det er mange kokker som jukser med det.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Legg ribben i en langpanne med svoren ned. Ha 1-2 cm vann i bunnen av langpannen. Dekk langpannen med aluminiumsfolie, og stek ribben i ovnen i ca. 45 minutter. Fyll på med vann i bunnen av langpannen hvis vannet fordamper. Følg med på dette gjennom hele stekeprosessen.
Ta langpannen ut av ovnen, og legg ribben til side. Legg en tallerken opp ned i bunnen av langpannen, og legg ribben oppå tallerkenen, med svoren opp. Tallerkenen skal gjøre at fettet renner vekk, slik at ribbesvoren blir sprø. Dekk til ribben med aluminiumsfolie, og stek den videre i 30–45 minutter.
Skru ned temperaturen på ovnen til 200 grader, og fjern aluminiumsfolien. Stek videre i ca. 1,5 time.
Hvis du ikke får sprø svor, kan du steke ribben øverst i ovnen på grillfunksjon eller på maks overvarme mot slutten av steketiden. Pass på at svoren ikke svir seg.
Ta ribben ut av ovnen, og la den hvile på et lunt sted i 30–45 minutter. Spar på litt av sjyen fra ribben. Skjær ribben i biter før servering.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en stor kjele med vann på kok. Legg posene med surkål og rødkål i vannet, og la dem koke i ca. 10 minutter. Fordel surkålen og rødkålen i skåler for servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær små snitt i julepølsene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og brun pølsene og medisterkakene i 3-4 minutter. Legg pølsene og medisterkakene på et stekebrett, og stek dem i ovnen i 5-10 minutter.
Fjern de ytterste bladene fra rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Kok rosenkålene i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
Varm opp den brune sausen på svak varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og stekesjy fra ribben.
Server juleribben med potetene, medisterkakene, julepølsene, surkålen, rødkålen, den brune sausen og sennepen. Riktig god jul!
Vel bekomme!