Fyldig flaskegresskarsuppe servert med langbrød og persille
3.85 (85)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
Flaskegresskar
1 stk
Gulrot
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kokosmelk
1 pakke
Salsicciakrydder
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle langbrødene med olivenolje og dryss over litt salt og paprikapulver før steking.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gresskaret, og bruk en skje til å fjerne frøene i midten. Kutt gresskaret i biter. Skrell gulroten og kutt den i skiver. Skrell banansjalottløken og hvitløken, og kutt disse i grove biter. Fordel gresskar- og gulrotbitene utover et stekebrett med bakepapir, og stek grønnsakene i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Stek banansjalottløken og hvitløken på brettet med gresskar- og gulrotbitene de siste ca. 15 minuttene av steketiden.
Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en stor kjele. Tilsett kokosmelken, 4-5 dl vann, grønnsaksbuljongen og ønsket mengde av salsicciakrydderet. Gi det hele et oppkok, og kjør det til en jevn suppe med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, og spe på med litt vann hvis suppen blir for tykk.
Tilbered langbrødene som anvist på pakken.
Finhakk persillen fra urtepakken, og strø den over suppen ved servering. Server hver suppeskål med et dryss pepper og litt olivenolje, og server langbrødene ved siden av.
Tips! Dårlig tid? I stedet for å ovnsbake gresskar- og gulrotbitene, kan du koke dem i rikelig med vann i ca. 15 minutter, eller til de er helt møre. Hell deretter av vannet og følg resten av oppskriften på vanlig måte. For ekstra smak kan du ta vare på 4-5 dl av kokevannet fra grønnsakene i stedet for å tilsette nytt vann i punkt 3.
Vel bekomme!