Julebowl med hoisinstekt ribbe, rødkål og tyttebærglasert eple
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Julebowl med hoisinstekt ribbe, rødkål og tyttebærglasert eple

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Hoisinstekt ribbe

svineconfit
Svineconfit
270 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Vann
½ dl

Grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts

Tyttebærglasert eple

norsk eple
Norsk eple
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½ pakke

Til servering

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 903 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vi anbefaler å riste sesamfrøene i en tørr panne til de blir gylne, for ekstra god smak!

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Hoisinstekt ribbe: Spar på sjyen i pakken, og kutt svineconfiten i omtrent 1x1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter mens du vender på det underveis, så det får en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til lav varme, og ha på hoisinsausen, ½ dl vann og sjyen fra pakken. La ribben stå på lav varme, til resten er klart. 
  3. Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, og ha det i en bolle sammen med rødkålen, 1 ss eddik, ½ ts sukker, litt salt og sesamfrøene (se tips). Vend det godt sammen, og la det stå å mykne litt før servering.
  4. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend epleterningene sammen med de rørte tyttebærene i en skål.
  5. Til servering: Kutt limen i båter, og skyll korianderen. Fyll risen i skåler, og fordel kjøttet, grønnsakene og det tyttebærglaserte eplet oppå. Topp med korianderen og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!