20-30
Laktosefri
Glutenfri
Julebowl med hoisinstekt ribbe, rødkål og tyttebærglasert eple
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Hoisinstekt ribbe
Svineconfit
270 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Vann
½ dl
Grønnsaker
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Tyttebærglasert eple
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
½ pakke
Til servering
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 903 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vi anbefaler å riste sesamfrøene i en tørr panne til de blir gylne, for ekstra god smak!
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hoisinstekt ribbe: Spar på sjyen i pakken, og kutt svineconfiten i omtrent 1x1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter mens du vender på det underveis, så det får en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til lav varme, og ha på hoisinsausen, ½ dl vann og sjyen fra pakken. La ribben stå på lav varme, til resten er klart.
- Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, og ha det i en bolle sammen med rødkålen, 1 ss eddik, ½ ts sukker, litt salt og sesamfrøene (se tips). Vend det godt sammen, og la det stå å mykne litt før servering.
- Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend epleterningene sammen med de rørte tyttebærene i en skål.
- Til servering: Kutt limen i båter, og skyll korianderen. Fyll risen i skåler, og fordel kjøttet, grønnsakene og det tyttebærglaserte eplet oppå. Topp med korianderen og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!