20-30
Glutenfri
Sennepsglaserte medisterkaker med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Pære- og sellerirotslaw
Pære
1 stk
Sellerirot (Selleri)
150 g
Bladpersille
1 bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Sennepsglaserte medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
Honning
1 pakke
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Smør (Melk)
½ ss
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1110 kcal
- Fett 78 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til rødvinssausen med litt honning. Du kan også ha tranebærene i sausen.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Pære- og sellerirotslaw: Skyll eller skrell pæren, og kutt den i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og grovhakk bladpersillen.
- Pære- og sellerirotslaw, fortsettelse: Bland pæren, selleriroten, yoghurten, aiolien og persillen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. Dryss over tranebærene ved servering.
- Sennepsglaserte medisterkaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Ha i ½ ss smør, honningen og sennepen, og stek det hele videre til medisterkakene er lett glaserte. Krydre med salt og pepper.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!