Smak av jul
Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olje
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Pasta
200 g
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
75 g
Pastavann
½ dl
Laksefilet
270 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 983 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha fisken over på en tallerken.
Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).
Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!