35-45
Glutenfri
Posjert torsk med grønn ertekrem og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt bacon
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- vann
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og gulrøtter
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ertekrem
Grønne erter
125 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Posjert torsk
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Smørstekt bacon
Sjalottløk
1 stk
Bacon
150 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 599 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i en stekepanne med litt smør. Stek fisken da i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
- Ovnsbakte poteter og gulrøtter: Del potetene i to. Skrell og del gulrøttene i to på langs. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Ertekrem: Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett ½–1 dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, eller i en blender. Smak til med salt.
- Posjert torsk: Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og ha i fisken. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk.
- Smørstekt bacon: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 2 ss smør. Stek baconet i 2–3 minutter, til det er lett gyllent. Ha i løken og stek det hele videre i 2–3 minutter.
- Vel bekomme!