15-20
Laktosefri
Teriyakiglasert svinenakke med frisk appelsinsalat og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Jasminris
Jasminris
125 g
Teriyakiglasert svinenakke
Svinenakke i skiver
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Frisk appelsinsalat
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Appelsin
1 stk
Lime
½–1 stk
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finrevet skall fra både limen og appelsinen i dressingen. Husk bare å skylle dem godt først.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakiglasert svinenakke: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svineskivene i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen til lav, hell over teriyakisausen, og la kjøttet stå på svak varme til resten av retten er klar.
- Frisk appelsinsalat: Skyll agurken og hjertesalaten, og skjær skallet av appelsinen. Skjær agurken i lange remser med en ostehøvel eller mandolin. Del appelsinen i terninger, og kutt salaten i tynne strimler. Skvis saften fra limen i en serveringsbolle, og rør inn 1 ts sukker og litt olivenolje. Vend agurken, salaten og appelsinen i limedressingen (se tips).
- Vel bekomme!