Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med aioli og frisk reddiksalat
Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med aioli og frisk reddiksalat

4.09 (295)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Aioli
½-1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Filetstykke av svin
300 g
Reddiker
½-1 pakke
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 719 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
 Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn aiolien, og krydre med salt og pepper. Bland godt. 
God middag!  
God middag!