15-20
Laktosefri
Glutenfri
Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olivenolje
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Soyamarinert laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
4 ss
Olivenolje
2 ss
Mangosalat
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 907 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Soyamarinert laks: Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, saften fra halve limen, 4 ss soyasaus og 2 ss olivenolje i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Mangosalat: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Kutt agurken i skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen mangoen, løken, agurken og salaten i en serveringsskål. Topp salaten med kjerneblandingen.
- Servering: Server soyablandingen fra fiskeformen som saus. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.