Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi
20-30
Vegetar

Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi

"Al verdure" er italiensk for "med grønnsaker". Med salt halloumi, syrlig sitron og sprø pinjekjerner, er dette en vegetarrett proppfull av smaker.

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • hvete,
 • melk

Basisvarer

 • olivenolje
 • salt
 • pepper

Linguine al verdure

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
squash
Squash
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Ristede pinjekjerner

pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke

Sitron- og persillestekt halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk

Servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 848 kcal
 • Fett 35 g
 • Karbohydrater 89 g
 • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til grønnsakssausen med litt balsamicovinaigrette for ekstra god smak.

 1. Linguine al verdureTilbered pastaen som anvist på pakken.
 2. Linguine al verdure, fortsettelse: Skyll og del squashen i terninger. Skrell rødløken, del den i to, og deretter i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek squashen, løken og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet, og la det steke i omtrent ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 3. Ristede pinjekjerner: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha dem over i en skål.
 4. Sitron- og persillestekt halloumi: Del halloumien i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Skyll sitronen i kaldt vann, og finriv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne, og ha dem i en skål. Vend inn den finhakkede persillen, sitronskallet og saften fra omtrent halve sitronen.
 5. Servering: Vend grønnsakssausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med halloumien og de ristede pinjekjernene. Del resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.