Scampi og pepperonipasta i tomatsaus med chiliolje og ruccola
Laktosefri

Scampi og pepperonipasta i tomatsaus med chiliolje og ruccola

4.3 (247)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Pasta
200 g
(Hvete)
Grønne bønner
150 g
Rød paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomater
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
½ ss
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Pepperoni
100 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Ha 2 ss olivenolje og pakken med chiliflak i en liten bolle. Vend chiliflakene godt inn i olivenoljen. La chilioljen stå på benken til den skal brukes. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt enden av de grønne bønnene, og kok dem med pastaen det siste minuttet av koketiden.
Skyll paprikaen. Skrell sjalottløken, og del løken og paprikaen i skiver. Del tomatene i fire. Skrell og finhakk hvitløken.
Vask sitronen godt og riv sitronskallet (kun det gule) i en liten bolle. Klem saften fra sitronen i bollen, finhakk persillen og bland det sammen. Del scampiene i to og vend inn i persille- og sitronblandingen. Kutt pepperonien i strimler.
Varm opp en vid kjele til medium varme, ha i litt olje og 2 ts av chilioljen. Stek hvitløken, sjalottløken og paprikaen i 4–5 minutter, eller til løken er blitt blank. Ha i tomatene og sett på et lokk. La sausen stå på medium varme i 5–6 minutter, eller til tomatene har begynt å slippe litt væske. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la sausen koke ned til omtrent halvparten. Rør inn ½ ss sukker, og vend inn pastaen og de grønne bønnene. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha litt olje i stekepannen. Vend inn scampien og stek det hele i omtrent 2 minutter, til scampien har fått litt farge. Ha pepperoni- og scampiblandingen over pastaen og tomatsausen ved servering. Smak til med chilioljen.
Skyll og tørk ruccolaen.
Vel bekomme!