Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones
Laktosefri

Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones

4.43 (515)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
Jasminris
125 g
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Norsk eple
½–1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 824 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken.
 Skjær laksen i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med teriyakisausen.
 Skyll og kutt eplet og agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. 
 Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødløken over. Topp med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!