25-35
Laktosefri
Glutenfri
Wok med sprøstekt kylling, brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bløtdyr,
- fisk,
- soya
Basisvarer
- olje
- vann
- soyasaus
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Sprøstekt kylling
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Olje
2 ss
Wokkede grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Østers- og vårløksaus (Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
Vann
½–1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 786 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter til retten.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sprøstekt kylling, forberedelse: Skrell og finriv hvitløken og omtrent ½ ss av ingefæren på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
- Sprøstekt kylling: Bland ingefæren med hvitløken, 2 ss olje og litt salt og pepper i en skål. Ha maisstivelsen i en annen skål. Vend kyllingen først i oljeblandingen, og deretter i maisstivelsen.
- Sprøstekt kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, uten å røre om, til den har en sprø stekeskorpe. Snu kyllingen, og stek den videre i 2–3 minutter til. Stek gjerne kyllingen i to omganger. Ha kyllingen over på en tallerken.
- Wokkede grønnsaker: Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i båter.
- Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Wokk grønnsakene i 2–3 minutter, til de er litt gylne, men fortsatt sprø. Krydre med salt og pepper. Tilsett østers- og vårløksausen, ½–1 dl vann og 1 ss soyasaus. Gi woken et raskt oppkok, og ta den av varmen. Ha i kyllingen helt til slutt.
- Vel bekomme!