Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Grønnsaker
Maiskorn
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Krydret kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Paprikakrydder
½ pakke
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Pitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Yoghurtdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Lettmajones (Egg)
½ pakke
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
½ pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 853 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Grønnsaker. Sil laken av maisen. Ha rødkålen i en bolle og kna inn litt salt, sukker og 1 ts eddik. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Ha maisen, agurken og tomaten i separate skåler.
- Krydret kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og tilsett paprikakrydderet og det tyrkiske krydderet. Stek videre i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
- Yoghurtdressing: Rør sammen yoghurten, lettmajonesen, hvitløkskrydderet, ½ ts sukker og litt salt og pepper i en skål.
- Vel bekomme!