Krydret kjøttdeig i pitabrød med grønnsaker og yoghurtdressing
15-20

Krydret kjøttdeig i pitabrød med grønnsaker og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Grønnsaker

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts

Krydret kjøttdeig

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½–1 pakke

Pitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk

Yoghurtdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
lettmajones
Lettmajones (Egg)
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 853 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
  2. Grønnsaker. Sil laken av maisen. Ha rødkålen i en bolle og kna inn litt salt, sukker og 1 ts eddik. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Ha maisen, agurken og tomaten i separate skåler. 
  3. Krydret kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og tilsett paprikakrydderet og det tyrkiske krydderet. Stek videre i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  4. Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
  5. Yoghurtdressing: Rør sammen yoghurten, lettmajonesen, hvitløkskrydderet, ½ ts sukker og litt salt og pepper i en skål.
  6. Vel bekomme!