15-20
Glutenfri
Grove karbonader med blomkål, grønne erter, ovnsbakte poteter og løksjy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og karbonader
Småpoteter
300 g
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Løksjy
Gul løk
1 stk
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
Kokte grønnsaker
Blomkål
½–1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 711 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper, for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og karbonader: Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips).
- Løksjy: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
- Vel bekomme!