Grove karbonader med blomkål, grønne erter, ovnsbakte poteter og løksjy
15-20
Glutenfri

Grove karbonader med blomkål, grønne erter, ovnsbakte poteter og løksjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og karbonader

småpoteter
Småpoteter
300 g
grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
sjysaus
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke

Kokte grønnsaker

blomkål
Blomkål
½–1 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 711 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper, for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter og karbonader: Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips).
  3. Løksjy: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
  5.  Vel bekomme!