Grove karbonader med blomkål, grønne erter, ovnsbakte poteter og løksjy
Glutenfri

Grove karbonader med blomkål, grønne erter, ovnsbakte poteter og løksjy

4.08 (321)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Blomkål
½–1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper, for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips).
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
 Vel bekomme!
Vel bekomme!