25-35
Glutenfri
Vegetar
Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander
"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- sukker
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Chili sin carne
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Linse- og bønnesalat
1 pakke
Tacokrydder
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts
Tilbehør
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Guacamole
½–1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 752 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass mengden chili og tacokrydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili sin carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter.
- Chili sin carne, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og tacokrydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linse- og bønnesalaten mot slutten av koketiden, og smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet.
- Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
- God middag!