20-30
Hvit pizza med villhjorteskav, sopp og sprø grønnkål, toppet med rørte tyttebær og lagret ost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Sprø grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Hvit pizza med villhjorteskav
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Urtemiks
1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
2 pakke
Topping
Rørte tyttebær
60 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 967 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaene med syltet rødløk. Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ dl eddik, og la rødløkskivene trekke i laken i 4 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sprø grønnkål: Fordel kålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek den midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø. Snu gjerne på kålen halvveis i steketiden. Krydre med litt salt.
- Hvit pizza med villhjorteskav: Skrell rødløken, og børst soppen fri for jord. Kutt løken og soppen i skiver (se tips). Ha hjortekjøttet og soppen i en bolle, og krydre med urtemiks, salt og pepper, og vend inn litt olje.
- Hvit pizza med villhjorteskav, fortsettelse: Sett en rist midt i stekeovnen, og varm opp ovnen til 250 grader varmluft. Fordel pizzabunnene på bakepapir. Fordel hvitløksdressingen, løkskivene, soppen og hjorteskaven utover pizzabunnene. Stek pizzaene på risten i stekeovnen i omtrent 10 minutter, eller til pizzabunnene er sprø, og hjortekjøttet er stekt.
- Topping: Topp de ferdigstekte pizzaene med litt av de rørte tyttebærene og kålen. Høvle eller riv over Grana Padano-osten med en ostehøvel eller et rivjern.