30-40
Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Grønnkålchips
Strimlet grønnkål
50 g
Villhjorteskavsgryte
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Oksebuljong
1 pakke
Steinsoppulver
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
2 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Servering
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 586 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
- Poteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Grønnkålchips: Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
- Villhjorteskavsgryte: Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken når det er godt stekt.
- Villhjorteskavsgryte, fortsettelse: Varm opp kjelen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over ½ ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med 1 ss soyasaus, salt og pepper.
- Poteter, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.
- Servering: Server de rørte tyttebærene til retten, og topp med grønnkålchipsen.