15-20
Glutenfri
Kylling i kormasaus med blomkål, spinat og crème fraiche, servert med basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Grønnsaker i kormasaus
Blomkål
½–1 stk
Spinat
50 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 792 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kormasausen, kan de stekes for seg, og serveres ved siden av.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kylling: Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kyllingen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Grønnsaker i kormasaus: Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 3–4 minutter, til den har fått litt farge. Vend inn kormapasten, crème fraichen, 1 dl vann og hønsebuljongen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke under lokk i 2–3 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden.
- Kylling, fortsettelse: Ha sjyen fra kyllingformen i kormasausen, og skjær kyllingen i skiver før servering.